Wat is de werkwijze?

De vragen kunnen telefonisch, schriftelijk of per email worden gesteld. Bij elke aanvraag wordt gekeken welke oplossing  mogelijk is. Zonodig komt de coördinator bij de hulpvrager langs en overlegt welke inzet wenselijk is. En kan de Hulpdienst niet helpen, dan kan de telefoonwacht u verwijzen naar andere instanties.

Wat heeft de Hulpdienst te bieden?

Persoonlijk vervoer

Persoonlijk vervoer

Hulp en begeleiding

Hulp en begeleiding

Klusjes

Klusjes

Hulp en/of begeleiding bij het persoonlijk vervoer (in de auto van de vrijwilliger of met de taxi) bij bezoek aan arts, specialist, naar ziekenhuis, verpleeghuis, dagopvang of naar een familielid, vrienden of kennissen.

Denk aan boodschappen doen, begeleiding bij het wandelen en ondersteuning bij de administratie of oppas in bijzondere situaties. Iemand bezoeken en samen iets doen, maar ook informatie geven, wegwijs maken en zonodig verwijzen.

Denk aan klein onderhoud in de tuin dat u door omstandigheden niet zelf kunt doen en het uitvoeren van klusjes in en om het huis.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig ga dan naar contact.

De Algemene Hulpdienst zou ik iedereen willen aanraden. Het is een uitkomst om zo nu en dan wat hulp te krijgen en niet alles zelf te hoeven doen.

STICHTING ALGEMENE HULPDIENST GEMEENTE RAALTE (AHD)